Olen oma reisikaaslase Hilleviga neli ööd Etioopias veetnud. Saabudes pealinna Addis Ababasse, läks meie sõit nelja tunni pärast edasi Awasasse. Bussireis möödus öisest lennusõidust puhates ja jälgides aknast Aafrikale ainuomaseid maastikke. Sihtpunkti jõudsime pimeduses, peatudes juba tuttavas hotellis. Magamata öö lennukis tegi une eriti magusaks ja taastas meid täielikult järgnevateks katsumusteks. Nädalavahetus tuttavas pansionis osutust kõigeks muuks peale rahuliku magamispaiga, sest ööklubi muusika ei andnud võimalust magada tunnikestki. Seega oli esimene otsus hommikul otsida uus hotell, et puhata enne Soddosse liikumist.

Saabudes Soddo bussilt kahe hiigelkohvri (üks 26 kg) ja seljakottidega, kinnitas kohalik taksojuht, et kohalike suhtumine kohvritega valgesse pole muutunud. Meie sõidu eest küsiti kolmekordset hinda. Pidin endise kaitsepositsiooniga võitlusse asuma, et mitte paari päevaga oma kahenädalast vahetusraha kohalikele ära jagada.

Siin pole näha majanduslangust. Ehitised kerkivad igal tänaval ja linna piirides kaduvad eukalüpti salud muudavad ümbruse täielikult. Kolme aasta eest tundus kahe sõidutee ristmik üks uhkemaid muutusi. Täna aga on Soddos juba mitu lilledega kaunistatud ringteed.

Oma kohvritest vabanenud, läksime kooli, et näha ka sealseid muutusi. Oxnardist oli saanud kool, kus käivad ainult vähekindlustatud perede õpilased. Kooli territooriumil oli varem 2 omanikku, kellest üks lõpetas rendilepingu. Koolile on jäänud vaid pool endisest pindalast ja ruumidest.

Etioopia kalendri aastavahetus on septembri keskel. Õpilased on suveks linnast oma vanemate juurde saadetud ning tagasi linna jõutakse oktoobriks. Sattusime just ajal, mil rätsep oli laste vormide jaoks mõõte võtmas. Õpilased tervitatud, jäime kooliomanikult kuulama huviga muutusi kooli korralduses.

MERLE

Taaskohtumine Hildana Dawitiga

Taaskohtumine Hildana Dawitiga

Hillevi

Hillevi