Etioopia on merepiirita riik Ida-Aafrikas, kus tänu autoritaarsele riigikorrale vohab vägev majanduskasv. Maailmapanga 2017. aasta juunikuu ülevaate järgi on Etioopia oma 8,3protsendilise kasvuga kiireim maailmas. Peamine kasv tuleb valitsuse taristuinvesteeringutest. Ent ka riigi võlakoorem on kõrge, mis võib omakorda Maailmapanga hinnangul kasvule saatuslikuks saada.

Etioopia suuremates linnades kerkivad küll hooned ning järjest enam pannakse rõhku teedevõrgustikule, kuid edukus ei jõua siiski igale poole. Võimsa statistilise näitaja kõrval valitseb maapiirkondades vee- ja toidupuudus ning jätkuvalt ei jagu haridust ja arstiabi kõigile.

Kristjan Juusu on jäädvustanud ühe Lõuna-Etioopia väikelinna Soddo inimeste igapäevaelu hetki. Fotodel on näha, et trotsides puudust, särab inimeste silmis päike ja teotahe.

Näitus “Majanduse varjus” on üleval Viru Keskuse neljandal korrusel 9.10-10.12