Möödunud aastal viibis Etioopias kaksteist vabatahtlikku. Neist neli Välisministeeriumi projekti “Puuetega naiste toimetuleku parandamine läbi tööhõive võimaluste” raames.  Vabatahtlikud korraldasid lastele uued koolivormid ja toitlustamise. Õpilastele jagati vajaduspõhiselt annetatud vabaajariided ning õppevahendid. Jätkuvalt teostati kodukülastusi, selgitamaks õpilaste täpset majanduslikku olukorda. MTÜ Damota ja Tartu Kliinikumi koostöös korraldati vähiravi koolitus, kus osales ka Dr. Desta Seba. Oktoober- november 2017 aitasid MTÜ Damota vabatahtlikud ja juhatus Soddo linna kolmel töötul naisel käivitada toitlustusettevõte. Puuetega naiste koja “Immanuel” liikmetel aidati rajada köök. Naistele õpetati toiduhügieeni ja toetati nende tegevust pliidi ja kööginõudega. Toetati ka veekonteineri soetamist. MTÜ Damota liikmed osalesid Eesti saadiku Sander Soone kutsel Addis Ababas aset leidnud paneelarutelul. Arutelu üheks osalejaks oli ka Eesti president Kersti Kaljulaid ja paneelarutelu teemaks oli Aafrika noorte IT-tööhõive võimluste arendamine.
Muutused on ka Etioopia poliitikas.

Sellel kevadel astus Etioopias ametisse uus peaminister,  kes vähendas ministritoole 28lt 20le. Kaheksa ministritooli kuulub naistele.  Sealhulgas on kaitseminister naine ja esmakordselt on ametis ka rahuminister, kes ka on naine. Lisaks on ka Etioopia president naine ja see on Etioopia ajaloos esmakordne. 

Miks sellised muutused toimuvad, saad kuulata Vikerraadio lingilt: https://vikerraadio.err.ee/866902/891922